Friday, March 17, 2017

AKU DIA & CINTA : apa salah beruk?

Assalamualaikum.

many years back, aku pernah attend satu training " COMMUNICATION". one of the tools yang facilitator tu guna ialah dengan buat satu bualatan.  Lebih kurang macam ni la ropanya : 
image : biem.co (google)


Then the facilitator akan bisik kepada seorang i.e : Nama saya Saleh Mohd Jiwa. So orang yang pertama akan bisik pulak the same thing yang facilitator bisikkan kepada dia, kepada orang yang duduk kat sebelah dia. then the same process sampai la ke peserta yang last.

Lepas tu,  facilitator tanya apa yang setiap orang dengar. Haaa..masa tu macam-macam jawapan yang keluar : 

Nama saya Saleh Mohd Jiwa
Nama saya Saleh Mohd Jawa
Nama Saleh tu macam Jawa
Saleh kata saya Jawa..

haaa nampak tak? nampak tak?

bahaya tau komunikasi cara gini. lebih-lebih lagi kat opis. 

=====================================================================
ni nak cerita kisah semalam.

Semalam aku bercerita secara general kepada manager yang duduk di cubicle sebelah, "Semalam office kita ni macam pasar borong".

3-4 jam lepas tu, ada sorang pengurus call aku, marah2."CN2S, you ada masalah dengan i ke? kenapa you panggil i Beruk", eh eh terpinga2 aku sat. bila masa lak aku cakap dia ni beruk? bila aku tanya, dia bila aku panggil dia beruk, dia corner kot lain pulak.

lama aku dok pikiaq, betul ke aku ada panggil dia beruk. Tup tup..teringat pagi2 aku ada cakap "Semalam office kita ni macam pasar borong". Aku ingat cuma ada sorang je yang reacted pada ayat aku tu. 

Aku tak tau pulak yang mendengar tu pekak. atau saja dia nak bagi perangat (sbb dia tau aku dgn pengurus tu kureng sikit silaturahim nya)

Tak terpikir lak aku dia boleh tukar BORONG ke BERUK.



aduhai..acik yang bawak mulut, umur 56 tu patut-patut tak de pangai cam gini...patut2 pencen je la acik daripada dok bawak mulut sana sini, laga orang sana sini...

========================================================================

futnot : 
malam semalam, zaheen timbang berat badan.  Aku pun happy la berat badan dia naik sekilo.
mama : Yay...ain dah gemuk. sukanya mama...
zaheen : apa...mama kata ain beruk?
mama : terpinga2 lagi. apa salah beruk ari ni. Kat opis mama kata BORONG, orang dengar BERUK. Kat rumah, mama cakap GEMUK; anak pulak dengar BERUK.

pening...

Tuesday, March 14, 2017

GIFT N' FAVOR - STEAM IT!



Assalam

lama akak menyepi...tup tup muncul dok menyetim pulak
hahaha...
ni ha..akak nak share barang baguih..


barang Tupperware
dulu2..mak-mak je suka tupperware ni..
tapi la ni bukan takat mak-mak je suka...
anak mak pun jatuh cinta aihhh..

OK...once upon a time, 3 tier steam Tupperware ni ada dua layer je
harga untuk 2 layer di lazada sekarang ni RM69.90



La ni depa mai dengan kaler mengancam 3 layer terus



Harga retail:RM88

+Rm10 untuk postage

+



FREE 4 biji cupcake silicon
(worth RM9.90)


Offer ni terhad  sampai 31.3.17.

 Semperna hari ISNIN yang super ENERGETIC ni..akak nak tambah lagi OFFER melampau

IF u oll beli 2 unit, akak discount lagi super cool...

2 unit untuk RM160 saja...

bestkan offer akak ni...




auntie2/kakak2/adik2 moh cepat whatsapp akak untuk dapatkan steamer ni tau...



0196229258

0196229258

0196229258

sebelum berpisah jom layan abam ni punya bideo cara-cara nak guna steam ni

video





Untuk panduan:

https://www.youtube.com/watch?v=ijxsRdQ9lSQ



Credit:Google/youtube

Thursday, August 25, 2016

Gift N' Favor : One plus One

Set One plus One
Blouse Scallop + floral skirt
Material : Crepe Moss
 
Measurement :
Blouse - LENGTH: 77CM
 BUST: 106CM
 SHOULDER: 42CM
 SLEEVE: 60CM
 ARM HOLE: 55CM
 PANJANG ZIP: 20CM
 SIZE: FREE SIZE , ANGGARAN MUAT SAMPAI XL
 MATERIAL: MOSS CREPE
 * ADA ZIP DI DEPAN
 * HUJUNG LENGAN SCALLOP
 
Skirt - LENGTH: 105CM
 WAIST: 73CM - 88CM (STRETCHABLE)
 HIP: 100CM
 SIZE: FREE SIZE
 MATERIAL: MOSS CREPE
 *PINGGANG BERGETAH
 
 






RM69/set
FREE DELIVERY
whatsapp 0196229258